Mina andra sajter:

Barntotal.se & Coderprint.com

Louise Eriksson om Vint, visionen och viljan

Posted: augusti 27th, 2014 | Author: | Filed under: Intervju | No Comments »

Vem är Louise Eriksson? 

Kommer från en stor familj, totalt är vi 4 barn. Än idag är familj och vänner det absolut viktigaste för mig och jag drivs av idén att ta hand om, och styra upp för mina nära och kära. Uppväxt söder om Stockholm i Botkyrka var min barndom präglades av sporter och aktiviteter som fält-rytt, banhoppning, dans, fotboll och allt annat man kan komma på däremellan. Minst sagt har jag tålmodiga föräldrar som skjutsade och fixade emellan alla aktiviteter.

Jag vill alltid framåt och lever således efter devisen lär av dina misstag eftersom det gärna kan bli lite fel när det ska gå sådär snabbt. Att jag driver eget ligger i min natur – det ska framåt, det ska lösas problem, jag är kreativ och mestadels positiv som person. Entreprenörsgenen ligger garanterat inte i min familj där jag är det svarta fåret som tar min egen väg jämfört med både föräldrar och syskon.

LOUISE ERIKSSON

När du lägger dig på söndagskvällarna, känner du jobbångest inför måndagarna eller vad snurrar i huvudet på Louise?

Menar du att man ska tänka något speciellt för att det är en söndag?

 

Berätta om ditt senaste affärsbygge Vint.

Vint ska göra världen friskare och starkare. Vint identifierar duktiga, passionerade personer i ditt närområde som kan dela med sig av kunskap kring hur du utövar en sport eller en typ av träning samt hur du når dina mål kring träning och hälsa. Appen hjälper dig hitta din instruktör, kommunicera med dina träningskompisar samt boka och betala för dina tillfällen. Samtliga träningar via Vint är alltid skräddarsydda efter dina mål och kostar 1/6 del av vad ett Privat Tränings tillfälle kostar ordinarie. Vint är helt enkelt personliga träningstillfällen för alla, oavsett plånbok eller nivå.

Idag är vi 7 personer i Stockholm och 5 i San Francisco, en marknad vi lanserade nu i mitten av augusti. Snart ska vi växa ytterligare till marknader både i Sverige och USA. Om du vill prova ett revolutionerande sätt att boka och utöva din träning på, ladda ned appen och ange koden JOINLOUISE så bjuder jag samtliga läsare i Stockholm på ett gratis första träningstillfälle.

 

Du lyckades tidigare bygga ett framgångsrikt företag (AdProfit) och nu är du på frammarsch med Vint. Är du en superkvinna? Och vad är hemligheten bakom framgångarna? 

Tänk vad mycket man hade kunnat gjort och vad mycket bättre allt varit om man var en superperson. Min hemlighet är att jag inte inte tänker på mycket på risker och inte ältar misstag. Det gör att jag vågar höra av mig till nyckelpersoner, jag vågar be om hjälp, jag vågar satsa och springa på nya mål om andra går i stöpet. Jag har aldrig studerat på universitetet och tycker att det mesta går att lära sig eller lösa efter vägen.

Du har tidigare pratat om vikten av att ha duktiga mentorer som stöttar och hjälper till. Hur finner man mentorer idag och är du mentor till andra? 

Tänk om det fanns fler timmar på ett dygn. Dessvärre hinner jag varken ta tillräckligt mycket hjälp av mentorer eller hjälpa andra som jag vill, men det sagt vill jag påpeka hur viktigt det är att prioritera tiden. Sedan jag flyttade till SF har jag identifierat en ny mentor som efter ganska enträget tjat har tagit på sig att jobba med mig framåt. Här har jag identifierat en person med extremt bra koll på fitness/hälso-sektorn i kombination med ett starkt nätverk i SF som jag behöver lära mig mer kring. Jag kommer också planera min höst för att kunna hjälpa andra på sidan av, ett helgprojekt som ska få sin tid helt enkelt.

Nu när det sociala- och digitala blivit en självklar del för majoriteten av företagen, hur gör du som VD för att hinna hålla kolla och hinna med att allt som händer på nätet? 

Eftersom allt hanteras digitalt på ett eller annat sätt konsumeras och kommuniceras det mesta från mig i digitala kanaler. Saker som hjälper mig hantera flera twitter konton på snyggt sätt är Echofon, snyggt sätt att läsa upp om en mix kring mina sociala kanaler är Flipboard, artiklar jag vill läsa lägger jag i Pocket.

Vad är din vision i livet? Vad vill du har åstadkommit i livet när du som 83 åring ser tillbaka på ditt liv?

Jobb är bara jobb när allt kommer kring. Det finns egentligen tre tydliga mål med livet:

– hur är jag lycklig
– hur bidrar jag till att min familj och vänner är lyckliga

– hur kan jag bidra till en bättre värld

As cheesy as it gets. Men sant. Jag jobbar mycket med mig själv för att inte slita sönder mig i jobb och ansvar och har detta som ett mantra, ett mantra som jag verkligen känner mig bekväm med. Samma fråga för 3-4 år sedan hade fått ett helt annat svar, jag är väldigt glad att jag är förbi den tiden.


Vilka förebilder har du i livet och varför?

Modiga personer. Personer som blir sjuka och orkar och vågar kämpa. Personer som säger vad dem tycker. Personer som vågar ta debatter och diskussioner (och kan hantera det). Jag tror inte på att ha specifika personer som förebilder, jag tror på att varje dag inspireras av personer du träffar. Hos de flesta finns det saker att bli imponerad av – och just den delen ska användas som en förebild i det segmentet.

Om du skulle gjort en intervju med dig själv idag, vilken fråga skulle du då ställa dig själv? 

1) vilket är ditt största misstag

2) vilken är din största lärdom

3) vad är din största rädsla

Som tur var frågade du inte det idag

Någor övrigt du vill dela med dig av? 

1) en shout-out till alla som lider av Misophonia, I feel u!

2) Har ni inte läst den gör det nu: The Singularity is near.

3) Spela hästpolo & börja surfa. Det är det roligaste du kommer ha gjort i hela ditt liv.

 

 ”Ladda ned appen och ange koden JOINLOUISE så bjuder jag samtliga läsare i Stockholm på ett gratis första träningstillfälle.”

 

Gillar du det du läser? Like:a nedan =)