Mina andra sajter:

Barntotal.se & Coderprint.com

Lär dig koda Ruby – Steg 2

Posted: mars 10th, 2013 | Author: | Filed under: Programmering, Startups | Tags: , , , , , | No Comments »

Det har nu gått några dagar och jag har kommit en bit med språket Ruby. Sist skrev jag Lär dig koda Ruby – Steg 1. Jag har börjat få förståelse för programmering och kunskap inom hur, vad och varför. Har fått tips från en riktigt duktig Ruby- programmerare vid namn CJ Kihlbom i Göteborg. CJ tipsade mig om en bok som går igenom grunderna, men även tar upp tydliga övningar och sätt att lära sig språket på. Bokens namn är ”Learn to program” av Chris Pine. Läs den!

ruby on rails

Det viktigaste när man lär sig ett programmeringsspråk (till exemepel Ruby) är att konstant ställa sig frågan ”förstår jag detta?”. För ibland så gör man övningarna, blir glad och går vidare utan att egentligen förstå sig på HUR, VAD och VARFÖR? Bättre att det tar lite längre tid, men att du verkligen förstår vad du gör och varför.

När du nu är igång kan du även kika in på denna riktigt informativa Ruby Operators listan. Har själv skrivit ut den och tittar på den med Ruby tecken till och från för att repetera och minnas alla små symboler och kommandon.

-Då kör jag vidare med Ruby och återkommer snart med fler tips om hur du avancerar. 

Gillar du det du läser? Like:a nedan =)